ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Мъж се нуждае спешно от операция, за да може да вижда

Костадин Костадинов се нуждае от средства, с които да му бъде присадена роговица на едното око

48-годишен мъж от Кюстендил се нуждае от 13 500 долара за операция, с която лекарите са сигурни, че ще възстанови загубеното си зрение. С парите ще бъде присадена роговица на едното му око. За другото ще е нужна повторна операция след време.

 

Бедата застига Костадин Костадинов преди три години. Губи зрението си след работа с електрожен при ремонт на автомобил. Първоначално местните лекари го съветват да използва капки, но те не помагат.

Мъжът започва да търси помощ в различни клиники в страната. Докато накрая – почти три години след инцидента, вече незрящ, чува страшната диагноза. Трябва да му бъде присадена роговица. Оказва се, че в България няма кой да му помогне и кератопластиката трябва да бъде направена в чужбина.

За подобна интервенция Костадин проучва цените първо към Германия. Там сумата обаче е над 30 000 евро. Тогава мъжът се насочва към клиника в Турция. След преглед лекарите там му казват, че се налага спешна операция, за да запазят очите му.

Сега вече остава най-важното – да се присади роговица в окото на Костадин. В едното, защото няма начин двете да бъдат лекувани едновременно.

Костадин, който преди инцидента работи като шофьор на линейка в Кюстендил, сега има една-единствена голяма мечта. Просто да може да види новороденото си внуче.

Два месеца преди насрочената дата за операцията Костадин е на 13 500 долара от голямата си мечта да вижда отново. Отсега мъжът е сигурен, че парите ще се съберат и операцията ще е успешна.

Източник:
https://nova.bg/news/