Нови условия за ползване на инициативата "Ръка за ръка"

 

Уважаеми членове на РО София,

 

Предлагаме на Вашето внимание възможност да ползвате услугата „Ръка за ръка”, чрез която ще можете с помощта на придружител да пазарувате, да посетите институция, да попълните документи, да посетите лекар и т.н., тоест това, което Ви е нужно и нямате възможност да направите сами.

 

Информираме Ви за нови условия и възможности в инициативата „Ръка за ръка“
Да припомним накратко:
Какво представлява?
Всеки незрящ човек в гр. София може да се обади на телефон 0893 007 896 и да заяви логистична помощ. Тя може да се изразява в доставка на продукти, лекарства, в съпровождане до магазин, държавна или общинска администрация или друг важен обект, придружаване до лекарски кабинет, както и помощ при избор на дрехи и други стоки от първа необходимост.
Как работи?
Предлагаме телефонен номер 0893 007 896, чрез който хората могат да правят своите заявки поне един ден предварително. Приемането на поръчките се осъществява от незрящите колеги, даващи дежурства, които са част от екипа на ресторант Тенебрис.
Кой ще дойде?
В уречения ден и час доброволец ще бъде изпратен на адрес за да извърши услугата. Доброволците ни са преминали обучение за работа с незрящи. Всички те са хора с изключително висок морал и принципи. Гарантираме ви, че ще се отнасят към вас с внимание и разбиране.
Кой може да използва услугата?
Услугата може да се използва от всеки член на ССБ, намиращ се на територията на гр. София, като най-малко един ден предварително заяви каква услуга му е необходима на посочения телефонен номер.
Цена на услугата?
За да могат потребителите да очакват и изискват качество на предоставената им услуга, сме поставили дарителска такса 1 лев на час. Така искаме да изразим нашата нагласа, че това не е подаяние или наше задължение, а услуга, в която и двете страни са ценени.
Важна информация! Благодарение на Хюлет - Пакард България, до декември 2021 г.,всеки възползвал се от услугите на „Ръка за ръка“, ще получи ваучер за пазаруване на стойност 20 лева. Всеки потребител ще има право веднъж да получи ваучер на тази стойност с цел повече хора да могат да се възползват до изчерпване на количествата.
Ако имате въпроси или желаете да се възползвате от предлаганите услуги, можете да се обадите на тел. 0893 007 896.