"Кино за незрящи" - за шести път на София Филм Фест

 

 

 

Кино за незрящи

 

за шести път
на София Филм Фест

 

 

 

С поглед и внимание към публиката със зрителни проблеми, фестивалът представя шестото издание на „Кино за незрящи” – необикновени срещи на незрящите ни приятели с най-новите филмови заглавия от българското и световно кино.

 

 

 

Кино за незрящи“ на 26-ия София Филм Фест и като част от програмата „Кино Резонанс“ на Дома на киното включва адаптация на ДВА великолепни филма.

 

 

 

На 29 март от 15:00 часа започваме с филма на Кристиян Пецолд – „Ундине. Ундине е историк и работи като музеен гид в Берлин. Тя знае всичко за Форума на Хумболт. Красотата ѝ е небрежна, а начинът, по който поднася знанията си за града, построен върху блато, е колкото професионален, толкова и ненатрапчив. Въпреки това погледът ѝ понякога отскача към кафенето в двора на Градския музей, за да провери дали той е там, дали все още е там, дали отново е там. Той. Но Йоханес си отива, напуска я и светът на Ундине се срива. Магията вече я няма.

 

 

 

На 31 март от 15:00 часа продължаваме с най-новата творба на грузинския режисьор  Леван Когуашвили – „Брайтън 4“. Филмът разказва за бивш състезател по борба, който изминава пътя от Тбилиси до Брайтън Бийч в Ню Йорк, за да помогне на сина си, забъркал се в проблемни ситуации със заеми и мафиоти. Това е историята на баща и син, които постепенно преоткриват истини един за друг и попадат в странния микрокосмос на Брайтън Бийч в Бруклин, където ще опознаят живота на емигрантите и „истинската Америка“.

 

 

 

Филмите са пригодени за свободно възприемане от хората с нарушено зрение благодарение на Андарта Студио, както и с подкрепата на Гранд оптикси „Джой оптикс. Специални благодарности за подкрепата  на тъмен ресторантТенебрис – там където зрението не присъства, но останалите сетива се разгръщат.

 

 

 

Прожекцията по традиция е отворена за всички зрители, което отново ще предизвика силна емоционална връзка между зрящи и незрящи – един до друг в залата.

 

 

 

Кучета водачи отново са добре дошли в Дома на киното на прожекциите  на 29 март (Ундине / Undine) и 31 март (Брайтън 4 / Brighton 4th ) от 15:00 часа.

 

 

 

Билетите за хора със зрителни увреждания са на преференциална цена от 6 лв. За придружители – вход свободен.

 

 

 

Билети на касата на Дома на киното и онлайн ТУК

 

Последвайте събитието в социалната мрежа Facebook

 

 

 

#26SofiaIFF  *  Очакваме Ви на #КИНО!   

 

За повече информация:

 

Радомира Кунова, тел. 0888 20 70 15